Diskusi Lagenda Budak Setan


Sabtu, 18hb julai 2010

aku dan beberapa student Broadcasting menghadiri sesi tayangan dan diskusi Lagenda Budak Setan bertempat kat FINAS. aku pun tak paham kenapa kena tayang filem ni. agak teruja nak pergi sebab aku tak tengok lagi. asalnya nak tengok bersama seseorang tapi sampai sekarang tak jadi :)

diskusi dihadiri students dari other universiti tp nampaknya students UiTM lebih diangkat ;)
membariskan pengarah LBS Sharad Sharan, novelis Ahadiat Akashah, wartawan Berita Harian and another one guy as moderator, en. Zainuri Misfar.

as penonton yang berminda kosong, LBS boleh diangkat sebagai salah satu filem romantik yang sangat klise tp sweeettt sgt :) as seorang gadis, akan rasa "oh,seronoknya berboyfriendkan Kashah :) " setiap scene boleh dikata sangat hebat.Farid Kamil dan Lisa Surihani meluahkan perasaan melalui mata mereka.tampak keserasian :)
tak nampak cacat cela sehinggalah pertukaran pelakon dari Lisa Surihani kepada pelakon baru,Shikin Kamal.
mungkin disebabkan Shikin adalah pelakon baru, tiada kimia antara mereka.jadi hanya sekadar ingin menonton kesudahan. yang penting sediakan tisu bagi yang berhati lembut ok ;)

tapi sebagai penonton berfikiran filem,pelbagai cacat cela sana sini. bila berdiskusi bersama yang lain, macam-macam yang tak nampak, terus jelas kelihatan. tapi ternyata pengarah LBS menerima sebagai kritikan yang membina :)


ok.aku yang berwarna biru bertudung ;)
gambar/berita dari Finas :)
menanti saat LBS 2 pula ;)

No comments: