kenapa sangat beda?

oh. sebelum apa-apa. terharu untuk post kau.
kau memang tahu saaat mana untuk aku gelak dan senyum.
terima kasih :)aku memang benci kau sgtt tika ini. aku perlukan tangga sekarang ini.



hari ini shopping bagai nak gila. bukan gila beli barang. tapi gila sakit kaki.
jalan pusing banyak tempat, satu benda tak menarik perhatian aku.
urh, aku memang cerewet dalam pilih baju.

petang buka sama kak D. kurang teruja aku,
entah. beda. tak macam dulu.
aku sempat lepak. on9. tengok ramai on9. tumpuan lebih ke mukabuku.
tak ingat apa-apa janji. ikut suka aku.

biasalah. bila aku lambat, tarik muka bagai mintak penampar.
aku benci kena tengking tak pasal-pasal.
tapi lain rasa bila dia duduk sebelah. tak bercakap macam selalu.
baru 3 bulan. haih. memang beda.
aku lebih suka biarkan kalau ada yang merajuk. bukan tugas aku nak pujuk.penat.

jalan-jalan pusing carik baju. memang takde.
dia nampak kekok.penat mungkin pusing tempat sama tapi takde yang berkenan.
itulah aku. cerewet sangat.haih. dia je paham.

pulang. aku minta dia drive. sebenarnya aku takut dia check hp. bodo. :)
tapi aku suka saat ini. ada satu tarikan untuk aku pandang muka dia tanpa kelip.
owh. makin kacak juga :) perasaan pun macam terumbang ambing sekarang.
aku keliru. entah macam mana nanti bila saat aku nak pandang dia, dia hilang?
urgh. benci bila ada perasaan ini.
cukup lah.

tapi aku suka bila saat aku rasa nak jatuh, ada yang bangkitkan :)
terima kasih. itulah kau. mampu buat aku gelak dan senyum.
kau rasa itu 'manis' ke? benci kau! ;)


No comments: