ohhh lelaki. respectlah sikit brooo



kita nak cakap secara general. kalau nak tulis nama, macam kejam sangat.
dah nampak kan title post tu. hari ini nak cakap pasal respect. ok, kau tak paham english.
respect dalam google translate tulis "berkenaan".
kan macam haram sangat translationnya tu. ok.
jadi jangan nak pakai sangat google translate tu. beli je kamus. tak luak pun duit kau.
so, maksud dalam kamus adalah hormat. reti??

yang muda hormat yang tua. kan? kan?
ok. bukan nak cerita tua muda tinggi rendah. tapi hormat antara lelaki dan perempuan.
bukan aku nak bela sangat sang perempuan, tapi, aku perempuan kot.
so, taksalah nak backup kaum sendiri kan. *smile :)

apa perasaan kau ohhh lelaki, bila kau cuba rampas maruah perempuan?
yang suka rela, gua malas nak masuk campur. itu suka koranggglah.
ni alkisah yang dipaksa, terpaksa.
lagi-lagi kalau mereka kawan kau, jiran kau, sepupu sepapat kau, bff kau.
apa kau rasa? kau tak rasa ralat ke?
cuba kau rasa kalau jadinya pada ahli keluarga kau?
mampu? tau kan marah.
contohnya dialog dalam filem "
kurang ajar kau cabul/rogol adik aku! siap kau aku bunuh kau!"
perh. sampai nak bunuh-bunuh. tapi sendiri bajet tak buat lah. bajet alim-masuk-syurga bila mati nanti.

kalau lu dah sangap bro, pi sana cari awek lu, ajak kahwin. settle.
ah. kebanyakan perogol ramai jugak yang dah kahwin. so macam mana?
pandai pikir lah bro.
pandai kau buat, pandai plak lu cover line buat baik macam takde apa berlaku kan.
hebakkk lakonan mu brooo.
yang bodoh lagi, bukan nak minta maaf, buat muka insaf kata nak berubah ke, nak pergi haji ke.
ini buat bodoh je. eh, takpayah buat lah. kau memang dah bodoh.

maaflah. entry kali ni macam keras sikit.
emosi melampau. sesak lah dengar cerita tak elok ni.
bukan nak cakap lelaki semua jahat. tapi kan, korang sendiri tau, kerana nila setitik, rosak susu sebelanga kan?

eh, maaflah yang terasa tu ye.
tapi, sang perempuan, lu pun behave lah. respect each other. ok? :)

bye :)
fds
written by fadhillasamsudin

No comments: