inilah masalah students



randomly lah nak cakap pasal students. masalah seseorang yang bergelar pelajar.
bukan pelajar universiti je, pelajar sekolah, pelajar kolej dan sewaktu dengannya.
bila weekend rasa nak rileks-bangun lambat-lepak lama-lama je, mesti ada aktiviti yang pihak atasan nak buat.
masa tu baru korang dengar "ish, apa benda lah ni. aku banyak kerja nak buat. assignment berlambak. baru je ada niat nak siapkan"
tapi bila weekend memang free untuk buat assignment yang banyak bertimbun tu, ada reti nak buat?
mesti korang dengar "ala, lambat lagi nak hantar. lek lah lu. mengantuklah"

see. itulah masalah students. bukan cakap pasal assignment je. belajar pun mesti last minit.
niat masa awal-awal masuk sem, gaya macam bertawaduk sangat nak siapkan assignment awal, nak study awal, segalanya awal.
tapi bila dah masuk sem, apa yang awalnya? "awallllnyaaaaa kau bangggunn tidur! takpergi kelas ke?"

dan bukan lagi nak cakap secara random bila rasa terkena batang hidung sendiri.
buka je lappy depan mata, bila internet signal rasa tersangatlah hensem, first tab, facebook. new tab, twitter. new tab lagi, blogger. new tab, google.
haa, google tu konon nak carik information nak buat assignment. tapi aku rasa, facebook, twitter, blogger kot lagi penting. info dalam tu lagi banyak kan? info untuk gosssip -.-

dan masa ni, untuk lebih effisyen, tab facebook, twitter dah closed!
dan sekarang ni, ada 1o tab, 9 untuk assignment, yang blogger ni je yang tinggal utk diclosedkan.
nampak tak ke-effisyen-an aku untuk berkarya atas urusan sesorang siswazah?
memang ye lah. sebab ada 3 proposal untuk disubmit dalam masa terdekat ni.

kasi gua fokus dulu. lepas settle semua, baru ketemu lagi ye.
#GantiPeribahasaDenganTelur Kalau ada TELUR diladang, boleh hamba menumpang berTELUR, kalau ada TELUR yang panjang, boleh kita berTELUR lagi.

ok. macam dah lahaaaa*** sangat bunyinya tu. ini memang kerja Twitter.

bye :)
fds
written by fadhillasamsudin

No comments: