kenapa ek?



its randomly speak lah. bukan nak tujukan pada sesiapa.
tapi terasa-terasa tu, not my stuff. kau punya pasal.

dah beberapa kali bercerita dengan beberapa rakan.
kisahnya kenapa sebelum dapat boleh begitu, selepas dapat, memang tak lah!

ok. macam tak faham sangat kan.
macam ni, kalau nak tengok segelintir pasangan bercinta ataupun berkahwin. sama je.
sebelum couple/kahwin, dia lah segala-galanya. segala-galanya untukmu sayang. phuii.

kau kata je nak apa, semua boleh. kalau kau nak suruh terjun KB Mall pun, mampu!
sebelum couple, message sampai tertidur-tidur. bila dah couple, kau kiralah message yang kau dapat dalam sehari.
sebelum couple, "jom keluar makan. i belanja. semua i belanja.cakap je nak makan apa".
dah couple, "ala, takde duit lah. takpayah keluar lah. mengadalah nak itu nak ini"
bila sang perempuan lakukan sesuatu, "eh, comel nya.so sweet." lepas couple, nak tunggu kau kata macam tu, memang TAKLAH!
sebelum couple, semua lokasi nak diberitahu. kalau lepas couple, ke mana menghilang pun aku tak tau.

ok lah. korang pun faham.
tapi kenapa macam ni. sampai mama pun pernah kata
"sebelum kahwin, memang lah semua dia buat, ikut je cakap kau. kau tunggu 2,3 tahun lagi. takde makna dia nak buat semua tu lagi"

maksudnya memang dari dulu ke lelaki bersikap sebegitu?
taulah anda-anda busy. "eh, lelaki busy. cari duit. untuk siapa? untuk korang jugak"

hah. yelah alasan. phuii.
24 jam kau busy. takde seminit pun kau berehat. penTIPU.
apalah salahnya seminit rehat kau tu untuk message/call orang tersayang. tak mampu?

malas cakap.
ada otak, fikir sendiri. takpayah nak tepuk-tepuk tanya selera.
bikin lapar je.

bye :)
fds
written by fadhillasamsudin

No comments: