wed journal : dewan!


lama sebenarnya lagi.
berbulan-bulan rasanya lama tu.
tapi sekarang, benda yang lama tu sebenarnya sekejap je.

kalau nak diikutkan, we are targeted our date will be on March 2014.
tapi masalah lah sekarang kalau, bridal untuk disember 2014 pun orang dah booked, 
benda lain kau jangan nak cerita lah.

first, bila dah di alam pertunangan,
otomatik seluruh tab internet kau berkenaan wedding.
automatik. serius.

dulu takde kerja aku nak mencari pelbagai rekaan baju bla bla bla.
now, itulah aku.

dan first, bila dah set berapa bula kau ikat dalam pertunangan,
tarikh tak payah nak cerita lah.
save the date, bukan bergantung pada kita.
its not save our date, its save hall date.

kau kena kejar tarikh dewan.
lainlah kalau buat kat rumah.
itupun kau kena kejar tarikh khemah.
see. complicated.

bila kau dapat confirmation dewan/khemah,
dan masa tu kau belum lega, selagi kau tak dapat bridal.
sebab bridal selaaaaaaalu full! benci tahu!

berbalik pada cerita, 
google punya google, dewan area JB memang berlambak.
under MPJBT lagilah.
sewanya pun murah. bergantung lah.

tapi, dalam kepala aku memang aku dah aimed dewan alumni utm.
tapi bila tengok tempatnya yang agak terhad around 300pax sekali masuk,
try tengok Dewan Perdana utm.
harga, of cos berbeza sebab dewan alumni aircond uollls.
kalau ikutkan yang digoogle pulak,
cost untuk dewan alumni, is RM1.5k untuk staf utm, RM2k untuk orang luar.
cost untuk dewan perdana, is RM1K untuk staff.

tapi,.....
harga 2014 makin naik. arghhh
dewan alumni untuk wedding RM1.9K untuk staff, RM2.4k untuk orang luar.

haih.

March already FULL :)
means, jodoh aku bukan on March ;)
positif sangat,

tapi, alhamdulillah, already booked! and date, later lah bagitahu :)

next, menyelami bridal pulak.
doakan semuanya berjalan dengan lancar.
itu pun dah cukup :)

assalammualaikum :)
fds
written by fadhillasamsudin

1 comment:

fadhzli roslan said...

sabar paddy.. try bulan 5 coz adek aku ckp banyak gak kosong