pama's day out!

230610
asalnya, memang nak bertemu di starhill,kempas untuk mandi manda. tapi disebabkan kami memang lovee sgt tukar plan last minit, kami mengubah rancangan ke kondominium datin halimah milik Yana kadir. tapi nasib kami baik juga tak pergi starhill since hari hujan lebat dan kalau kami menuju ke starhill pun, hanya melihat air je lah.

jam 3.30 aku, mien dan jia sampai. yana,faiq, wawa dan gee dah jadik chef kat rumah. datang2 wawa smbut dengan senyum. tak pikir aku ngan mien berhujanan kuar dari kete dan jia macam aci jual kacang,bawak kotak ais atas kepala. :))

tunggu-tunggu,hujan mmg macam xde niat nak berhenti. pening jugak.plan hampir bertukar. suasana terang benderang dengan cahaya dan gelak tawa tetiba terhenti bila dengar letupan kecil di dapur. mungkin perlu bayang muka masing-masing bila tiba tiba BLACKOUT! yana macam orang gila pikir keadaan dia kna mrh nnti dgn bpk dia. sumpah muka jia bersalah. yang mulanya bising, jia jadi pendiam. "salah aku ke". sumpah ayat baik gila. kenapalah aku tak terpikir nak rekod muka jia :DD
cubaan utk mengadakan elektrik blik mmg tak berhasil.aku rasa kalau yana bisa nangis, mmg lah :))

karoke? movie? tu je pilihan utk gnti mandi2 dan bbq since hujan still lg tak reti nak berhnti.
tiba-tiba, suasana berubah.yang gelap jadi terang. "alhamdulillah" tu ayat yg aku dgr dr mulut jia. :))
batalkan karoke,movie. yang lambat, cepat datang..masih tergendala di pasir gudang katanya.lain kali gerak awl.makan makan sebelum faiq berangkat ambik mak die. sumpah sambal udang kau sedap wahai faiq :)) makaroni yana terbaik.pedasssss gile.ok sumpah esok harinya aku sakit perut! :DD mksdnya
penghadaman aku agak bagus :)

mimah sampai dulu.pintu bukak, jeritan jadi salam..gigi besi! :DD tak tanya khabar lagi terus tanya, "bpe lame kau pkai?" "sakit tak pkai?" "berapa ekh kna byr?" tetiba smua bersuara, aku pun nk pakai tp tkut lah. kecoh2 dkat tingkap.nmpak abg bawa neo.wawa!! :DD nmpk kancil. semua dh jerit mcm dlm penjara.jakun tgok org luar. lambai2 mcm takleh jumpa secara dekat. biasalah jerit mcm nk gila bila
buka pntu.salam pun xde.cerita cerita peluk-peluk.jom tukar baju :))

kt kolam renang lagi sempoi.sejuk je bile badan dh separuh togel. makanan byk. xley blah syelly terjun dulu.dia sangat mudah dipermainkan.haha.
suprises utk mimah. nasib baik bkn kek seceret recipe.kalau tak,aku mrh dyowg maen dengan kek tu,baik mkn.haha.xley blah ntrh sibuk bwk kek tu ke mimah.bajet die yg bli.bajet die yg rncng.haha.cikgu ntrah melantak hampir semua ayam.no wonder lah.die mmg gemuk.mandi mandi dalam kolam.camera dib
iar tegak berdiri. ye lah.camera aku tak cnggih mcm jia punya.tak ley masuk dalam air. tenggelam timbul semua semata2 nak amek gmbr dlm air. mimah dah macam mak yg jga ank2 mandi.

pama mmg xley nak hdup senang.mesti kena kacau.pak guard poyo tu sound baik je suruh diam2 sket. tak pasal2 wawa dh xley mandi. weyh,pikir heran. terjun jugak. bising jugak. reti kan pama nak de
ngar ckp orang.ahha.

hp semua dh bunyi. yana lah tukang panggil. "mien.bapak kau kol". patah balik.slah orang. "gee,bpk kau dh kol".aku, mien kena berangkat pulang. anak dara tak baik balik lmbat sngt :p
salam salam peluk peluk. nnti jumpa kt kl ye.nnt tu ntah bile lah.knal sgt 'nanti' pama ni :DD
mungkin de yg terkesima jap ble ckp jumpa di kl. nana,wawa,faiq,jia,syelly. :DD
xpe,masih boelh jumpa lagi :))

thnks 4 da REUNION which is gathering pama crews :))
hujan,ribut petir pun xksah jnji dapat jumpa.
kawan sampai mati :))

No comments: