hanya jauhari mengenal manikam

semalam selesai lagi satu test. mmg heaven kalau kelas kecil tapi dipenuhi ramai students. open book lah jawabnya. penat nak menulis. tulisan pun mcm harram dah sekarang. aku tak paham mana pergi rajin aku.mana pergi otak aku yg sgt suka menghafal. ah. datang lah balik :(
comm research pun dah settle. tinggal recording, management, animation dan 3 final paper.
kemudian, selamat tinggal semester 3. ah, malas rasanya nak cuti. tak de apa tinggal di jb selain keluarga. perasaan nak balik mmg hambar.

berjalan jalan habiskan masa. konon release tension. rindu nak jalan sam-sama.
lama tak lakukan aktiviti riadah ni sejak keluar hospital.
yusmirnadia.jazli jumain.fadhzli. oh ada tambahan. azzah :)
seronok. lama tak bersama. tiba tiba rindu suasana melaka. itu paling terbaik.

pusing sekitar sunway. mr teppanyaki lagi. nasib makanan tu tak pedas.
kalau tak mati aku kena bising. ah benci tau.
jalan jalan cerita tak pernah henti tentang dia. si loser. si faker. kelakar. aku pun tak paham.
kenapa masih dia. sebab ada banyak benda berkait dngan dia di situ. bodoh lah.
cadang nak keluarkan suara yang sedap ni. tak bertukar plan.
jom ikea. mengidam daim cake. demmm. sedap!

biasalah petang. jammed sana sini. mulut aku dah start nak membebel.
yus buat-buat tidur. dia mmg mls nak dengar apa aku bebel.
jazli dah start buat program tv. mmg bahhhhaaaavi.
azzah mula nak lawan aku membebel. fadh gelak kan je. dia takut aku marah.
takut kena halau keluar kereta :)

PUSING 3 KALI tempat yang sama. dari terang ke gelap.
masih tak jumpa mana ikea. salah niat ni. atau ada yang buat salah.
lupa. sebelum tu aku ada aniaya orang. patut lah. haih. maaf.
3 jam dari sunway baru tiba ikea. nasib tanya orang. nasib jalan benar :)

lari cari daim cake dulu. lama mengidam. akhirnya. macam nak pengsan nmpak banyak gila.
macam nak beli banyak. tapi kewangan tak membantu. lain kali ye :)
cerita lain keluar. tentang lelaki. masing-masing punya kisah.
aku malas nak bersuara. sebab macam tipikal je cerita tu.
masing masing ada cemburu. teringat. rasa rindu tiba tiba.
ah. benda lucah pun ada. bodoh. si kecik tu jdi bahan. tiba-tiba aku tertanya. bodoh lah buat aku berfikir. curios. nanti aku pastikan ye.

jalan sekitar the curve. nampak iqram dinzly. azzah, yus macam orang gila.
malas nak layan. baik pimpin tgn fadh. lagi nampak romantik.
ada benda nak cerita.
'bila nak serius padi?'
'hah?bodoh soalan kau kan.haha'
'aku lelaki padi.paham lah dia macam mana. dia bukan senang dia nak bercerita. tp kalau dgn kau dia dh cerita semua, how special u are'
gelak je lah. tiba-tiba aku rasa malau. bodoh punya fadh. diam lah kau.

dalam kereta. lain cerita. nak balik pun pening carik jalan.
jazli dah ikut pasangan lain. berkurang orang dalam kereta.
cerita tentang satu jenis. kisah lama.
tiba-tiba lain cerita dari fadh.
'dia romantik tak padi?'
angguk je lah.
hanya jauhari kenal manikam. hanya pasangan kenal pasangannya.
aku rasa aku kenal. makin kenal. dia mmg macam tu. tak pernah tunjuk. pandai rasa mesti tau.
jadi tak pernah kisah bila nampak pasangan yang macam beauty and the beast.
mgkin ada cerita yang org lain tak tau.

cerita lagi. azzah paling banyak bersuara. suara sang kakak :)
beza pemikiran dia dgn aku. aku faham. tinggi percaya dia pada aku. haih.
tapi ada benda yang tak boleh paksa. semua datang dari hati.
tak perlu cari. mesti ada. kalau paksa, takde ikhlas, takkan pernah kekal.
biar masa tolong bantu. setiap benda akan berakhir cuma kisah je berbeza.
sebab aku dah rasa. tak pernah cari tapi muncul sendiri.
tika itu baru rasa. beza ikhlas atau tak.
aku pun tak pasti mcm mana rasa tu boleh ada. tp mmg ada.

management dah menanti.malas rasanya.
ah. sakit ni bila nak berhenti. penat risau kan orang.
miracle oh miracle. itu yg aku harap sekarang.

oh hari 20.10.2010
tarikh cantik. tapi aku tetap in love dengan my 10.10.10 :)

p/s : aku tau kau tau :)

No comments: