production fever

dah beberapa hari lepasnya hari-hari production yang memenatkan.
aku rasa kehidupan sosial pun jadi terbantut disebabkan production ni.
deal dengan satu benda dan satu benda seterusnya satu benda lagi. boleh naik gila.
tapi itulah lumrah seorang pelajar. kepuasan lecturer dan kepuasan diri. itu yang penting

disaat aku tengah free ni lah aku nak berkongsi cerita tentang kesibukan production.
bakal bakal pelajar broadcasting semester 4, be ready. keletihan akan selalu jadi milik anda :)

satu perihal. kalau belum 5 atau 6 pagi, jangan minta nak tidur.
running order akan selalu bertukar mengikut citarasa lebih-lebih kena compact everything dalam masa 2 jam. latihan swap!swap!swap! akan terus berjalan untuk pastikan semua posisi dilakukan dengan hebat.
bermula dengan artis yang banyak kerenah hingga bertemu artis yang sangat mudah dibawa berbincang. dan mungkin memang kami ditakdirkan bertemu dengan dia :)

director, PA, VT operator, switcher, lighting, sound, Floor manager, Camera 1,2,3.
lengkap. segala posisi kena dijalankan setiap orang. bertukar mengikut segmen.
dan posisi PA dan VT operator sangat digeruni bila terpaksa bermain dengan nombor dan stopwatch. Director tak payah cerita. akan selalu kena focus pada main computer.

tidur dah tak menentu. makan pun jangan cakap lah. kalau badan ni pakai bateri, aku rasa dah dua,tiga kali kena tukar. super duper tired.
ok. jom cerita tentang production kelas MC223 4C :)

23 april 2011
Velocity Production.

Pop-up Celebrity menampilkan Amylea Azizan sebagai artis. tengok lah set mereka :)
meriah kan ;)

agak teruja tengok set dyorang. kelassss habiss! tapi disebabkan set mereka yang terlalu gah, makin nervous plak aku.
bekerja dengan Amylea. dia sangat baik anda aku rasa dia tak demand. dan aku rasa dia banyak membantu production ni berjalan dengan baik. suaranya pun sangat sedap untuk menanyi secara live. in love pulak bila dia nyanyi Grenada accoustic & Kurnia with her boyfriend. awww. so sweet :)

btw, good job to them. even ada tangisan mencurah-curah dari group korang, actually koranglah banyak membantu group yang lain untuk terus belajar :)
terima kasih :)





ini krew Velocity Production bersama Amylea :)

24 April 2011
Neon Production.

Klef Treble Cafe menampilkan Nowseeheart sebagai artis jemputan mereka. set mereka memang betul-betul ala-ala cafe. makin lah nervous sebabnya aku akan memeriahkan set mereka dengan 'berdating' kat situ :)
walaupun ada sedikit kelewatan, mereka still coooool je weyh. tu yang penting. jangan gelabah. kalau gelabah, satu benda tak jadi. benda boleh settle :)
tapi aku suka tengok iklan mereka,
super junior, girls generation! gila aahhh! :)




ini mereka punya host.
Fadhil top host TV3. he's cool yaw!
sumpah cool gilaaaaa! :)



Nowseeheart on the set :)


ini lah set mereka. ala-ala cafe :)
merah hitam. sedap muffin tu :)


this is Neon Production crew bersama our lecterur. En Zul :)

good job kalian :)

25 April 2011
Out The Box Production

this is my team. OTB production :)
Konklusif atau Konsert Eksklusif menampilkan Atilia sebagai artis jemputan kami.
tepat jam 12 malam selepas selesainya post-mortem Neon Production, kami dah start bertungkus lumus menukar set. gaduh ala-ala manja nak fikir set. masing-masing muka memang dah penat. nak rehearsal pun tak mampu dah. selesaikan set dan cuma menunggu perabot sampai esok pagi. itupun berlaku kesulitan perihal perabot. tapi itu producer kami yang tak pernah henti untuk kata "
jangan risau, benda boleh settle" :)

jam 6 pagi selesai dan tidur sebentar sebelum bersiap untuk call time jam 8.30 pagi. rehearsal bersama host kami,
Ean, pengacara In-Trend TV2. terima kasih sebab membantu.
banyak kesilapan sekitar rehearsal. suara aku pun dah naik tinggi. termasuk crew lain.
tapi producer kami lah orangnya yang tenangkan kami semua. terima kasih sekali lagi.





ini set kami separa siap. i love that canvas picture :)
credit to
Alia, Mimi & Neena untuk susunan ni.
Sue
dari Velocity thanks juga sebab anda, susunan kami tak senget benget ;)


Atilia :) she's doing great on our program. thanks a lot. we loveeee you!!


this is our cute host,
Ean. kalau nak tengok dia lagi, saksikan In-Trend di Tv2 :)
he's cool. dia sangat menghidupkan Konklusif walaupun masa rehearsal dia blur. hehe ;p


bersama
Salamiah Hassan :) dia sangat baik :) great's mom of Atilia.


with dearest classmates.
thanks alot sebab banyak membantu dalam menjayakan Konklusif.
sorry kalau ada salah tutur kata ketika berlangsungnya program ni.
kadang-kadang yang terrrr tu mmg tak perasan.
maaf.




Young Generation Serenade from Institut Perguruan cheras.
suara penyanyi nya superb! macam anuar zain :)
they born to be a musician. jyeaaahh! :)


this is OTB production crew with Atilia and si gila yang suka menyebok.
thanks a lot guys.u'all thought me alot!
hey, that guy yang duduk pakai cermin mata tu. tu lah tuan producer,
Ezzat Asyiq.
he's the one yang always bagi support when anak-anak buah dia ni down. thank :)
oh. dia antara lelaki yang menangis sebak bila habis production :)

good job guys :)

26 April 2011
Kodakrome Production.

Akses Artis menampilkan Altimet sebagai artis jemputan. aku suka set mereka. warna sangat naik :) maaf mungkin kami sampai lewat hingga buat group anda kelam-kabut di awal pagi :( mungkin ada masalah sana-sini tapi rasanya crew team korang sangat cool. boleh bisa gelak-gelak lagi :)



ini host mereka. ezzat asyiq. haaa. bidan terjun punya host :)
walaupun dia nampak nervous tapi asyiq kottt. everything boleh settle :)


Altimet & Adeeb fabulous Cat in the house yawww :)


they're cool bila menyanyi.
for the first time dengar lagi Nothing On u B.O.B in malay version.
in loveeee weyhh!


Nas-T in da house. sebab masalah teknikal, dia terpaksa pulang awal :(
maaf dari kami.




picture with them :)

u'all did a great job. dan aku tau kekecohan yang berlaku dalam control room lagi-lagi bila Asraf Thaqib jadi director, Adi jadi FM. kelakar. its funnn yaww :)

aku rasa setiap director bila sebut "stop recording. thank you everyone. it's wrap!" itulah ayat yang sangat menggembirakan setiap crew. rasa nak menangis pun ada.
berbulan-bulan persediaan untuk live program 2 jam. bukan mudah.

tahniah
MC23 S 4C broadcasting. Velocity, Neon, OTB, Kodakrome! :)
thanks untuk semua artis yang membantu program kami. hasilnya, kami ke Sinar Harian :)



terima kasih
Sinar Harian :)

get ready untuk TV Directing next sem. mungkin lagi bisa dari ini.
nantikan :)
bye :)

No comments: