apa itu maruah kawan-kawan?


Maruah merupakan salah satu sifat yang dikehendaki oleh semua agama. Setiap manusia wajib menjaga maruahnya dan juga maruah orang lain. Menjaga maruah bermaksud menjaga kehormatan diri daripada perkara-perkara yang mencemarkan nama baik seseorang. Kenali erti maruah dengan mudah. Maruah haruslah di jaga, dan harus di ingat jika sekali tercalar, ia akan meninggalkan kesan yang lama dalam kehidupan anda.

tolong cc kan kepada 'adik kecil' itu :)
yang bangga sangat dengan cara hidupnya yang bermaruah tu. shame on you!

kalau dia boleh buka aib dia sendiri, so tak hairanlah kalau ada orang lain akan bantu buka aib dia nanti :)

eh, dia dah famous lah :) btw, she's nothing.
why i must do entry about her? yucks. oh. not about her lah. its about maruah lah. just it.

people yang update dgn facebook, twitter, mereka tahu siapa anak kecil ni :)
bye :)

No comments: