ukur baju di badan sendiri



hai,

yes,
about wedding, again.

hello, aku perempuan kot.
mestilah sibuk fikir itu ini.
untung jadi lelaki. blerghhh.

kalau google idea design baju, mesti banyak gila.
ada cantik ada yang biasa, ada yang extra cantik.
padahal baju nikah pakai dalam masa tak sampai setengah hari.
habis duit sampai ribu riban. *talk to myself


tapi, itulah. "big day" apa salahnya kan.
itu.

kita bagi design yang kita nak pada tailor.
tailor buat ikut design sebab itu customer minta.
without kata "baju ni tak kena langsung dengan awak"
sebab customer nak, ikutkan.

harga belakang cerita.

kalau designer, kalau boleh remehkan semua benda.
plus ada idea yang akan dia bagi. means consultation.
"awak nampak gemuk begini, begitu"

kadang-kadang kita bagi baju contoh.
lawa kemain.
bila siap, kita pakai, eh tak cantik pula.

sebab itu, ukur baju badan sendiri tu bukan berkenaan harga sahaja.
corak dan pemilihan design itu juga.

cuba pergi kedai baju, bila patung tu pakai, amboi cantik.
bila kita sarung, macam tak cantik jewww, macam tak comel jewww.

dan kadang-kadang kita sendiri tak faham kehendak kita.
tanya orang lain, lain pulak taste.
sendiri kena rujuk dan fikir sendiri :)

assalammualaikum :)
fds
written by fadhillasamsudin

No comments: